miercuri, 20 februarie 2013

Cap De Craniu - Dupa un an de la lansarea I'LL KILL IF I LIVE; retrospectiva, amintiri, ganduri si intrebari.


Sfarsitul anului 2011 si inceputul anului 2012 a fost a fost o perioada foarte grea pentru CDC, dar si plina de realizari. Eu impreuna cu fratele meu (Razvan), fiind singurii ramasi in trupa, aveam doar doua optiuni si anume: sa lasam toata munca balta, sau sa ne zbatem si mai mult si sa reusim sa mergem mai departe. Am avut, sa-i zicem "sansa" de a cunoaste oamenii potriviti pentru reintregirea trupei.
***
Primul venit in trupa a fost Mihai (voce). Parea speriat la inceput si nu de alta, dar nu erau tocmai versurile alea clasice 4/4 si nici versurile alea pornite din acelasi miez, de le tot reformuleaza "n" trupe. Oferta de a canta cu noi, intamplator i-am facut-o chiar de ziua lui de nastere si tot intamplator era si recent plecat din trupa in care cantase pana atunci. Am inceput clasic, de la prima piesa, pana la ultima si treaba a mers perfect.
Desi ne asteptam ca cel mai greu sa gasim un vocal, a fost mai greu sa gasim basist. Am primit destul de multe oferte, dar primul la care ne-am oprit a fost si cel care a ramas intr-un final - Paul. Foarte multa lume ne intreba atunci de ce l-am luat pe Paul, ca e aritmic si ca e asa si pe dincolo si sincer nu i-am ascultat. Am preferat sa avem un om dornic sa invete, un om caruia sa ii faca placere sa cante. In ciuda sfaturilor venite din exterior, nu ne-am inselat in privinta lui Paul, acesta incadrandu-se destul de usor in CDC.
Un alt moment complicat a fost acela cand am vrut sa facem un videoclip. Pentru ca vocile erau trase de fostul vocal, iar albumul era deja pe CD, inainte ca acesta sa-si ia talpasita, a trebuit sa retragem vocile pentru piesa la care vroiam videoclip; moment in care a aparut in peisaj cel de-al doilea vocal pe nume Vicentiu. La momentul respectiv, Vicentiu figura ca vocal doar pe piesa la care facusem videoclipul: "I'll Break You Again Tomorrow".
Dupa tone de repetitii, 9, 11 si 12 Februarie au fost datele in care in sfarsit am reusit sa lansam albumul "I'll Kill If I Live" in Bucuresti, Brasov si in Cluj-Napoca. Dupa tot acest val de stres si oboseala, ne-am intors in Bucuresti. Din  acest moment deja ne gandeam ca Vicentiu ar putea sa cante, nu doar "I'll Break You Again Tomorrow", ci pe tot albumul, asa ca am inceput un nou val de repetitii si cu el.
Printre cele mai importante evenimente live ale trupei CDC din 2012, in afara de evenimentele lansarii de album, se numara: concertul sustinut in deschiderea celor de la Suicide Silence, B'Estfest, Metal Feast 1, dar si mini-turneul "Two in a Row Tour" sustinut impreuna cu H8 si Rock n Ghena.
Pentru ca munca depusa pentru a realiza cu adevarat ceva este, nu doar costisitoare, dar si extenuanta si obositoare, avem cateva randuri pe care vrem sa le adresam sustinatorilor metalului din Romania (luati-l ca 
pe un semnal de alarma nu doar pentru CDC, dar si pentru celelalte trupe care se afla in aceeasi situatie):

PS-ul:
Desi feedback-ul venit din partea publicului era unul neasteptat de pozitiv, prima si singura recenzie pentru albumul "I'll Kill If I Live" a fost scrisa de site-ul MetalFan.ro, ei fiind de altfel si cei care au produs CD-ul, iar aceasta fiind scrisa dupa ce un site din Spania a fost primul care si-a aratat interesul in a scrie o recenzie.
Poate ca nu are importanta daca scrie sau nu cineva o recenzie, dar dat fiind faptul ca singurele doua recenzii din tara, pana in momentul de fata sunt, pe de-o parte cea scrisa de Metalfan.ro, iar pe cealalta parte, cea scrisa in sila si intr-o singura fraza de catre un site al carui nume nu il voi pomeni; pentru cei care afla pentru prima oara de CDC este egal cu 0. Avem destul de multe site-uri care se axeaza pe metal si destul de multe dintre acestea care se axeaza pe metalul extrem, pentru acestia avem o simpla intrebare: Cum sustineti metalul? Stim ca exista articole in care scrie ca trupa x canta in orasul cutare, dar momentul important al unei trupe este acela cand trupa lanseaza un album. Nu am dorit niciodata sa ne bagam in cardasie cu unii sau cu 
altii, dar nici sa ne autopromovam, neavand alte alternative. Sunt posturi de radio care difuzeaza aceleasi 2-3 trupe, cand in spate sunt zeci de trupe si noi si vechi, poate mult mai bune decat cele 2-3 si care merita mai mult din partea voastra. Mergeti pe interes, e ok, dar mai plecati capul si urechea si la altceva! Mai schimbati placa (aka discul)! Nu doar vanzarile conteaza cat si mesajul pe care il transmiti prin muzica este important. Nu doar "rise up, common, in the casa mare, am probleme in cap" vinde daca dai si altceva. Radem de Magdin, dar la IMN am auzit prima oara de Morbid Angel, Dismember, Entombed si asa mai departe...

Hai sa ne ajutam reciproc! Pace!

Calin CDC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu